Sea Shepherd België en Bite Back kwaad op Namibische overheid!

14-03-2012

Brussel – Woensdagnamiddag 14 maart hebben ongeveer dertig activisten van milieuorganisatie Sea Shepherd België en dierenrechtenorganisatie Bite Back luid en boos gedemonstreerd tegen de wrede Namibische zeehondenjacht. Dat deden ze bij de ambassade van Namibië, Tervurenlaan 454 in Brussel.

In juli start de Namibische zeehondenjacht en kleuren de Namibische stranden rood van het zeehondenbloed. De jacht loopt door tot november. 80.000 jonge zeehonden zullen worden doodgeknuppeld voor hun pels en nog eens 6.000 volwassen robben afgeschoten voor hun penis voor niet-effectieve afrodisiaca.  De organisaties hebben zich verenigd in de internationale Seals of Nam coalitie. Niet alleen in Brussel maar ook in San Diego, Melbourne, New York, London, Durban, Cape Town, Denver en  Boston wordt er gedemonstreerd.
De Namibische pelsrobben zijn een bedreigde diersoort (bijlage II van CITES). De Namibische overheid rechtvaardigt de zeehondenjacht door te stellen dat een teveel aan zeehonden verantwoordelijk is voor het teruglopen van hun visbestanden en blijft de quota voor de visvangst verhogen. De wetenschap heeft echter bewezen dat de opwarming van de aarde en overbevissing de oorzaak zijn van de daling van de visbestanden en niet de zeehonden. 
Bite Back pleit voor eco-toerisme  in plaats van de zeehondenjacht. Dit levert Namibië meer geld en banen op dan de opbrengsten van de zeehondenjacht. Ondanks een Europees, Mexicaans en Amerikaans verbod op zeehondenproducten weet de Namibische overheid via de Turks-Australische bonthandelaar Hatem Yavuz zeehondenvellen internationaal te verhandelen.

Wil jij de Namibische zeehonden ook helpen? Doe dan mee aan onze schrijfactie!