Protestactie voor de Brugse dolfijnen – September 2022

26-09-2022

Voor een einde aan dolfinaria; voor een einde aan Boudewijn Seapark dolfinarium.

 

Zondag stond Bite Back weer op haar vaste plek aan de poorten van het Boudewijn Seapark in Brugge. Met een vijftiental activisten voerden we actie op deze laatste zondag van de maand; we deelden flyers uit aan voorbijgangers en maakten duidelijk dat we niet akkoord gaan met het in gevangenschap houden van dolfijnen, en met het tempo waaraan de politiek werkt aan een uitdoofbeleid rond dolfinaria.

 

 

Zoals steeds hadden we enkele goede gesprekken, maar kregen we ook te maken met hardcore dolfinariumgangers die onze standpunten niet delen. We deelden een pak flyers uit, en werden door een aantal bezoekers op het hart gedrukt dat ze niet meer zouden terugkeren.

We blijven om de twee maanden post vatten aan het Boudewijn Seapark, tot deze vreselijke plek haar deuren sluit.

 

En nu?

 

Binnen twee maanden spreken we opnieuw af aan het dolfinarium; same time, same place. Hier kan je alvast het Facebook-evenement raadplegen.

In de maand oktober trekken onze activisten dan weer de straat op voor een petitie-actie. Voor de eerste maal zal deze doorgaan in Antwerpen. Hier vind je het evenement, en via vrijwilligers@biteback.org meld je je aan om mee te doen!

 

Eenmalige donatie


Doe een (eenmalige) donatie en steun daarmee het werk van Bite Back. Wil je ons blijvend steunen, kan dat ook door vaste donateur of lid te worden.