Protestactie bij dolfinarium Boudewijn Seapark

25-02-2018

Op 25 februari organiseerde Bite Back de maandelijkse protestactie bij dolfinarium Boudewijn Seapark. Een zonnige dag met ijzige temperaturen: niets houdt onze activisten tegen om op de laatste zondag van de maand traditiegetrouw post te vatten voor de poorten van het dolfinarium, dit Brugse watercircus dat weerloze dieren uitbuit. Door weer en wind keren wij elke maand terug naar Boudewijn Seapark, totdat deze nachtmerrie voor zeezoogdieren de deuren sluit.

Achter de ‘glimlach’ van elke dolfijn in het dolfinarium schuilt een ware tragedie. De dolfijnen die hier hun dagen slijten, gaan gebukt onder stress, ziekte, verveling en verdriet. Ze brengen hun tijd door in een betonnen kerker gevuld met gechloreerd water.

Dolfijnen zijn zeer intelligente, gevoelige en sociale dieren. In het wild leven ze in grote sociale groepen, maar de meeste dieren in het dolfinarium werden uit hun sociale groep weggerukt en met wildvreemde dieren in een bassin ondergebracht.  Hierdoor is hun normale, sociale gedrag ernstig verstoord. In de oceaan zwemmen ze vaak honderd kilometer per dag, jagen op vissen en duiken tot op grote diepte. In een dolfinarium moeten ze het stellen met een veel te klein bassin en krijgen ze dode vis gevoederd.

Klik hier voor meer informatie over onze campagne Voor vermaak zonder dieren.