Protest voor de pelsdieren bij kledingbedrijf SCAPA

24-02-2007

Antwerpen – Vandaag stonden Bite Back activisten voor de winkels van de SCAPA filialen in Hopland en de Huidevettersstraat in het centrum van Antwerpen. SCAPA verkoopt in hun herfst- en wintercollectie volop bont. De hevige regenbuien verhinderden geïnteresseerde voorbijgangers niet om even stil te staan bij de duidelijke fotoborden van pelsdieren, en om geïnformeerd te worden door de Bite Back vrijwilligers.

Vele Nederlandse toeristen lieten weten de actie te steunen. SCAPA heeft naast België ook een flink aantal filialen in Nederland, zo geraakt de bekendmaking van de pelsdieronvriendelijke houding van SCAPA tot over de landsgrenzen. Zowel Hopland als de Huidevettersstraat zijn uitstekende plaatsen om actie te voeren: er passeren heel wat trams, winkelend publiek en toeristen. Ook lijken die straten bontminnende narcisten aan te trekken want de meest wansmakelijke ‘dode dieren creaties’  (sommige met de pootjes er nog aan!) kwamen voorbij geparadeerd. Zij konden rekenen op 1. meer informatie (folders/uitleg) voor de bontkraagdragers (die niet altijd weten dat ze echt bont dragen) 2. een luide opsomming van de feiten die voorafgaan aan het tot stand komen van zo’n wansmakelijke creatie.

Sommige verkoopsters van SCAPA vinden de bloederige fotoborden om te lachen: tekenend voor de koude, onverschillige en harteloze houding van SCAPA! 

Steun de pelsdieren!

Doe mee aan de schrijfactie naar SCAPA. Mail die vandaag nog door naar hun hoofdkantoor en moedig anderen (bijvoorbeeld via adressenboek, websites, fora, my space …) aan hetzelfde te doen.