Protest tegen het Boudewijn Seapark – November 2022

12-12-2022

Voor een einde aan dolfinaria; voor een einde aan Boudewijn Seapark dolfinarium.

 

Op de laatste zondag van november stond Bite Back op haar vaste plek aan de poorten van het Boudewijn Seapark in Brugge. Naar aanleiding van de acties van de weken voordien, konden we rekenen op media-aandacht en kwam de actie zowel in lokale als in nationale media terecht. Ondanks de koude voerden we met bijna 15 activisten actie tegen het dolfinarium. Onder hen een nieuwe, jonge activist die naast het dolfinarium woont, maar mee haar steentje wou bijdragen aan onze actie. Op een moreel kompas staat geen leeftijd, bewees ze. Verder konden we weer rekenen op ons vaste team, waarvoor veel dank.

 

 

Vorige maand leverden we de meer dan 11.000 handtekeningen af aan minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. Bite Back en haar activisten blijven echter op straat komen tot er een eindbeslissing gevallen is wat betreft het voortbestaan van het dolfinarium. Tijdens onze protestacties krijgen bezoekers van de dolfijnenshow een informatieve flyer mee die uitlegt waarom we ons als organisatie precies tegen dolfinaria kanten. Een geïnformeerde bezoeker komt zo hopelijk niet meer terug.

Deze maand stonden de toegangsbarelen van de parking van het dolfinarium spijtig genoeg open, waardoor veel automobilisten niet stopten om onze flyers aan te nemen. Dat sommigen bij terugkeer naar buiten w ¨l hun raampje lieten zakken, zegt dan weer genoeg.

 

 

We kregen tijdens onze actie bezoek van twee teams van journalisten. Zo kwamen we zowel in de reportagerubriek van De Morgen terecht, als in de lokale krant van West-Vlaanderen. Uit het artikel van De Morgen: “Dirk (53), in het gewone leven ambtenaar, deed er drie uur over om vanuit het noorden van Antwerpen hier te geraken. Hij is al 25 jaar activist. Zaterdag demonstreerde hij tegen de verkoop van bont in Europa, vandaag staat hij hier. “Als wij het niet doen, wie dan wel?”

We blijven om de twee maanden post vatten aan het Boudewijn Seapark, tot deze vreselijke plek haar deuren sluit.

 

En nu?

 

In januari spreken we opnieuw af aan het dolfinarium; same time, same place. Hier kan je alvast het Facebook-evenement raadplegen.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze actie. Je kan je eenvoudigweg op ‘aanwezig’ zetten op Facebook, of iets laten weten via vrijwilligers@biteback.org. Ook vragen zijn immer welkom aan dit adres!