Protest op luchthaven tegen proefdierenvervoer Air France-KLM

06-02-2013
Op woensdag 6 februari 2013 hebben activisten van dierenrechtenorganisatie Bite Back van 12u tot 14u een ludieke protestactie gehouden op de luchthaven van Zaventem om het onethische beleid van luchtvaartmaatschappij Air France – KLM aan te kaarten.

 

Air France – KLM is de nummer 1 transporteur van proefdieren en is vooral berucht om hun gruwelijke transporten van primaten uit Azië naar dierproefcentra wereldwijd.

Na een soortgelijke campagne besloot Air Canada vorig jaar nog de transporten van primaten stop te zetten, een beslissing die Air France – KLM weigert te maken. Air France – KLM weigert tevens elke vorm van communicatie met activisten – zowel in België als internationaal – om de problematiek te bespreken en openheid te scheppen over hun rol als centrale spil voor de internationale dierproefsector.

Vier activisten waren verkleed als piloot, stewardess en proefapen die passanten d.m.v. flyers en gesprekken informeerden terwijl andere activisten sprekende spandoeken en fotoborden ophielden.

Wij zullen samen met onze Nederlandse, Franse en Amerikaanse collega’s doorgaan tot Air France – KLM het voorbeeld van o.a. British Airways, Delta Airlines en DHL Aviation volgt en geen dieren meer transporteert naar gruwellaboratoria.

Op woensdag 6 februari 2013 hebben activisten van dierenrechtenorganisatie Bite Back van 12u tot 14u een ludieke protestactie gehouden op de luchthaven van Zaventem om het onethische beleid van luchtvaartmaatschappij Air France – KLM aan te kaarten. Air France – KLM is de nummer 1 transporteur van proefdieren en is vooral berucht om hun gruwelijke transporten van primaten uit Azië naar dierproefcentra wereldwijd. Na een soortgelijke campagne besloot Air Canada vorig jaar nog de transporten van primaten stop te zetten, een beslissing die Air France – KLM weigert te maken. Air France – KLM weigert tevens elke vorm van communicatie met activisten – zowel in België als internationaal – om de problematiek te bespreken en openheid te scheppen over hun rol als centrale spil voor de internationale dierproefsector. Vier activisten waren verkleed als piloot, stewardess en proefapen die passanten d.m.v. flyers en gesprekken informeerden terwijl andere activisten sprekende spandoeken en fotoborden ophielden. Wij zullen samen met onze Nederlandse, Franse en Amerikaanse collega’s doorgaan tot Air France – KLM het voorbeeld van o.a. British Airways, Delta Airlines en DHL Aviation volgt en geen dieren meer transporteert naar gruwellaboratoria.

Bite Back Air France campagne

Bite Back Air France campagne

Bite Back Air France campagne

Bite Back Air France campagne