Pro-bontbeleid van Max Mara opnieuw in de spotlights

07-03-2009

Antwerpen – Het was druk op zaterdag 7 maart voor de Max Mara winkel in de Huidevettersstraat 23 in het centrum van Antwerpen. Niet alleen met de 15 Bite Back activisten die luidkeels de gruwelijke feiten van de bontindustrie riepen, maar ook heel veel mensen die hun handtekening zetten tegen het pro-bont beleid van Max Mara. Het was soms aanschuiven, mensen moesten soms in de rij wachten om te kunnen tekenen.

Max Mara verkoopt heel wat bont in hun herfst- en wintercollecties. De mensen die de winkel bezoeken worden door het personeel wijs gemaakt dat er geen bont in de winkel aanwezig is, maar ze ‘vergeten’ te vermelden dat momenteel de wintercollecties worden aangekocht en samengesteld,  en ook dat er voor de komende herfst- en wintercollecties weer volop (o.a. vossen) bont in de rekken van Max Mara hangt. Het is niet de eerste keer dat een winkelketen die bont verkoopt ontkent bont te verkopen en leugens verkoopt…Bite Back fotografeerde in januari nog bontkragen in de Antwerpse Max Mara winkel.

De Bite Back actie kreeg trouwens de steun van de Indische gemeenschap in Antwerpen: ook zij waren aanwezig bij het 4 uur durende protest.  Max Mara sloot de deuren naar aanleiding van ons protest, en belde een aantal keren met de politie die met veel manschappen, zwaailichten en wagens aankwamen. Zij konden echter geen overtredingen vaststellen. Het politiebezoek zorgde voor extra aandacht voor ons protest, want de mensenmassa’s wakkerden aan in de toch al drukke Huidevettersstraat! De media deed verslag van onze actie.

Bite Back activisten staan op zaterdag 14 en 28 maart van 14.30 uur tot 17.00 uur voor de Max Mara winkel, Huidevettersstraat 23, in Antwerpen.

Schrijf a.u.b. een mail naar het Max Mara hoofdkantoor in Italië: Hoe meer protestmails ze binnen krijgen, hoe beter! Alvast bedankt namens de pelsdieren.