Petitie-actie voor een verbod op dolfinaria

03-03-2022

Onze petitie loopt tegenwoordig niet enkel online, maar ook op de straat! Een team van enthousiaste vrijwilligers maakt de Vlaamse straten onveilig om mensen te informeren over het lot van dolfijnen die in gevangenschap leven, en hen te vragen om onze petitie te tekenen.We vinden het belangrijk om de discussie rond dolfijnen in gevangenschap levend te houden, en bovendien betekent elke binnengehaalde handtekening een extra hefboom om het beleid te dwingen een verbod op dolfinaria minstens te overwegen.

Op zondag 27/2 trokken we met een tiental activisten door de straten van Mechelen. We haalden op een tweetal uurtjes bijna 200 handtekeningen binnen en hadden fijne gesprekken. Bovendien konden we enkele mensen inspireren met ons werk en zien we hen hopelijk terug tijdens toekomstige acties. Meer van dit, dus! De komende maanden organiseren we meer petitie-acties in andere Vlaamse steden, waaronder Brugge, Oostende, Antwerpen en Gent.

Tekende jij de petitie al?

Wil je graag weer mee de straat optrekken om mensen te sensibiliseren of wil je net proeven van een laagdrempelige vorm van (dierenrechten)activisme? Wil je je steentje bijdragen voor een dolfinariumvrij België? Meld je aan via dit formulier om je in te schrijven voor toekomstige acties. We contacteren je om samen te bekijken wanneer er in een stad in jouw buurt een petitie-actie gepland staat.

Foto’s door Iris Joosen