Petitie-actie voor een verbod op dolfinaria: Gent!

12-04-2022

Afgelopen weekend maakten onze activisten Gent onveilig: ze stelden zich op aan het station Gent-Sint-Pieters om handtekeningen (en aandacht!) te vragen voor een verbod op het in gevangenschap houden van dolfijnen. Het was een zonnige dag met fijne reacties en bijna 250 handtekeningen voor onze petitie.

Het was de eerste actie waarbij we het pas aangekochte dolfijnenpak uit de kast haalden, tot groot jolijt van kinderen en hun ouders. Fijn voor die kindjes, fijn voor ons, want die aandachtstrekker zorgde voor heel wat extra passage ¨n handtekeningen. Sommige ouders trokken foto’s; hopelijk verspreiden ze het woord rond onze petitie en sijpelen er zo nog meer handtekeningen binnen.

U ziet: wij hebben echt de beste vrijwilligers. Twee uur kinderen entertainen in een dolfijnenpak valt niet te onderschatten. De andere activisten spraken mensen aan en vroegen hen, geheel vrijblijvend, om hun handtekening. Indien gewenst gaven ze met plezier meer uitleg bij het leven van dolfijnen in een dolfinarium, het leven van dolfijnen in het wild, en vooral: het contrast tussen die twee.

We kregen voornamelijk positieve reacties en onze petitielijsten geraakten goed vol – dat smaakt naar meer. De volgende shift draaien we op zaterdag 23/4 in Brugge, in de plaats van onze maandelijkse dolfinariumactie. Zin om mee te doen? Stuur een mailtje naar vrijwilligers@biteback.org en we bezorgen je alle nodige informatie.