Petitie-actie voor een verbod op dolfinaria: Gent!

27-06-2022

Op het eerste zomerweekend van dit jaar stonden onze activisten opgesteld in Gent. Dit om handtekeningen op te halen voor de petitie tegen dolfinaria. Even geleden ruilden we onze maandelijkse protest-actie bij het dolfinarium in voor de tweemaandelijkse versie, en besloten we om in de andere weekends handtekeningen te gaan verzamelen in grote Vlaamse steden. We deden zo al eerder Gent, Mechelen en Brugge aan.

Het dolfijnenpak was er dankzij de temperaturen van de laatste weken niet bij, maar desalniettemin haalden we weer een pak handtekeningen binnen. Sommige mensen wisten van onze actie en kwamen met plezier even langs om te tekenen en Bite Back te steunen; toevallige passanten werden aangesproken door onze vrijwilligers en vriendelijk om een handtekening gevraagd.

We sloten de actie in schoonheid af bij de lieve mensen van Leker Gec in Gent, waar we ook ons petitie-materiaal af en toe mogen stallen.

In de maand juli maakt de petitie-actie weer plaats voor een dolfinarium-actie. En niet zomaar een actie. Deze maand verwelkomen we internationaal dierenrechtenactivist Ric O’Barry, oprichter van The Dolphin Project, die mee met ons zal strijden voor de sluiting van het laatste dolfinarium van België. Lees hier alles over de actie, of zet je aanwezig op het Facebook-evenement.

Zin om mee te doen met een petitie-actie in een stad bij jou in de buurt? Stuur een mailtje naar vrijwilligers@biteback.org en we bezorgen je alle nodige informatie.

Tekende je onze petitie voor een verbod op dolfinaria nog niet?

Hier zeg je samen met ons nee tegen dolfinaria in Vlaanderen.