Petitie-actie voor een verbod op dolfinaria: Brugge!

26-04-2022

Voor de derde petitie-actie van het jaar gingen onze activisten op stap in het hol van de leeuw. In Brugge baanden ze zich een weg door het toeristisch geweld om het gesprek aan te gaan met de Bruggelingen en hun handtekening te vragen. Dit omdat onze petitie gericht is op een Vlaams verbod op het houden van dolfijnen, en dus enkel Vlamingen een geldige handtekeningen kunnen zetten.

Hoewel de mensenmassa in Brugge op een zaterdag niet te overzien is, kregen onze activisten toch veel aandacht van voorbijgangers. Het dolfijnenkostuum zat daar wellicht voor iets tussen. Kinderen wouden op de foto met de dolfijn, en terwijl kregen hun ouders informatie over het dolfinarium en werd hen om een handtekening gevraagd. Ondanks de drukte haalden de vrijwilligers toch weer heel wat handtekeningen op.

PetitieActie_Brugge

We konden tijdens deze actie ook weer een nieuwe vrijwilliger verwelkomen die warm onthaald werd door onze activistenploeg, en meteen zijn vuurdoop kreeg. Deze actie is ideaal voor beginnende activisten, omdat de meeste mensen fijne reacties geven en het opzet heel laagdrempelig is.

 


 

Zin om mee te doen met onze petitie-acties? We organiseren er regelmatig in Gent, Brugge, Oostende en Antwerpen. Er zijn steeds ervaren activisten ter plaatse die een workshop volgden over actievoeren ¨n die veel kennis hebben over het dolfinarium en onze petitie! Ze nemen je graag mee op schok.

Stuur een mailtje naar vrijwilligers@biteback.org met al je vragen en/of voorstellen, en dan bezorgen we je alle nodige informatie.