Performance voor de Sluiting van Slachthuizen in Charleroi

13-01-2018

In het kader van de internationale campagne voor de Sluiting van Slachthuizen, met jaarlijkse Marsen zoals we die ook in juni organiseerden in Brussel, voerde Bite Back zaterdag 13 januari een performance voor de sluiting van slachthuizen uit in het centrum van Charleroi, op de Place Verte.

Een vijftigtal dierenactivisten wezen in een grote driehoeksformatie met pakkende actieborden de voorbijgangers op de wreedheden die gepaard gaan met slachthuizen wereldwijd.

Eerder dit jaar demonstreerden duizenden mensen in Parijs, maar ook in Toulouse, Berlijn, Berne, Cassel, Londen, Los Angeles, Sydney, Lissabon, Tokyo, Istanbul, Toronto en Montreal werd er gedemonstreerd. In Brussel organiseerde Bite Back vorig jaar voor de derde keer op 11 juni een succesvolle Mars.

Dit jaar organiseren we de Mars voor de Sluiting van Slachthuizen op 10 juni in Brussel, en op 16 juni in Amsterdam.

Deze evenementen hebben als doel de wreedheden die de dieren dagelijks moeten ondergaan in kwekerijen, in slachthuizen en op vissersboten, aan de kaak te stellen. Ze symboliseren ook de hoop op een bewustwording die ons zal leiden naar een wereld waar de mensen de dieren niet meer uitbuiten, maar zien als gelijkwaardige bewoners van onze planeet.

Aan onze infostand werden voorbijgangers uitgenodigd om een ingrijpende virtual reality ervaring aan te gaan waarbij ze middels 360° beelden ondergedompeld worden in het leven van een varken, een koe of een kip, van de eerste tot de laatste dag. Nooit konden mensen zo dichtbij een slachthuiservaring komen of in de huid kruipen van een dier dat geslacht wordt.

Klik hier voor meer informatie over onze Sluit de Slachthuizen campagne.