Opgedragen aan alle vergeten dieren …

13-12-2004

Voor alle dieren die lijden in de overvolle schuren van de bio-industrie. Massaliteit, geen individuen meer. Opgesloten. Vastgeketend. Vastgelegd. Kooien. Kettingen. Beton. Ammoniak. Mest. Pijn. Onnatuurlijk snelle groei. Gevechten. Stress. No escape possible.

 

In overvolle beestenwagens worden afgevoerd naar veemarkten en slachthuizen. Geschopt, geslagen en vernederd. Jong moeten sterven, zonder ooit echt geleefd te mogen hebben.  Ontdaan van snavels, staarten, tanden, horens en geslachtdelen. Kunstmatig geïnsemineerd. Gebrandmerkt. Geoormerkt. Gedwangvoederd. Geen zon gezien, de aarde niet gevoeld. In het donker gezet om hen rustig te houden. Of constant in het kunstlicht om hen productief te houden. Babydieren weggenomen bij hun moeders. Hun noden werden niet gezien. Het zijn dingen. Producten. Geëlektrocuteerd. Vergast. De kop ingeslagen. De kogel. De hals doorgesneden. Verbloed. Ritueel geslacht.
Vissen: bij bewustzijn gestikt.Gestript. Doodgesparteld op het dek. Kreeften: levend gekookt.
Het recht van de sterkste geldt.  Anoniem lijden. Wie heeft het willen weten? Anoniem verpakt. Onherkenbaar nog als dier. Voor de laagste prijs verkocht. Zij betaalden de hoogste prijs. 

Vlees, gevogelte en vis eten: jouw keuze, niet de hunne. Door veganistisch te eten, red je dagelijks dierenlevens.

Surf voor plantaardige recepten en feestmenu’s zonder dierenleed naar:

Diervriendelijke inkopen kan je onder andere doen bij:

PS: Niet alle recepten en producten op bovenstaande websites zijn 100% plantaardig. Kies steeds recepten en producten zonder dierenleed.

Voor de dieren,


Marianne Huiberts,
Voorzitter Bite Back vzw