‘Ontmoet het Dier achter je Vlees’ campagne in winderig Antwerpen

12-04-2008

Antwerpen – Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat onze ‘Ontmoet het Dier achter je Vlees’ campagne een lang leven beschoren was … Op de Wapper, waar we onze campagnematerialen hadden uitgestald, stond ontzettend veel wind, en een sporadische regenbui, waardoor onze fotoborden als dominostenen bleven omvallen en we onze stand maar met veel moeite konden recht houden. Er zat niets anders op dan enkele fotopanelen stevig aan de standpoten vast te maken en de stand de hele dag, ondanks de verzwaringen met emmers beton, handmatig recht te houden. Doorzetters als we zijn, hebben we toch de hele dag gericht gefolderd en het voorbijgaande publiek was zeker geïnteresseerd.

Veel dierenliefhebbers zijn niet automatisch te porren voor een meer diervriendelijke levensstijl, maar persoonlijke gesprekken met de Bite Back vrijwilligers kunnen toch een verschil maken. Onze ‘10 tips’ folders en meer uitleg over de pijn en de uitbuiting van landbouwdieren kunnen mensen – die open staan om vaker vegetarisch of veganistisch te eten – zeker over de streep halen.  Door diervriendelijk te consumeren kan je namelijk de meeste dierenlevens redden!

Onze nieuwe folder met de aandoenlijke biggetjes  met de titel “Hoe zeg ik jou: Dood me niet”! maakt duidelijk dat alle dieren, ook dieren zoals varkens, koeien, kippen en schapen, dieren zijn met gevoelens die pijn en angst kunnen voelen, en dat ieder jaar miljoenen verzoeken om genade gewoon genegeerd worden… En dat ieder van ons de keuze kan maken, hun lijden en uitbuiting te beëindigen door te kiezen voor veganisme.

Gesprekken waren er met o.a. een kritische slager die aangaf regelmatig vegetarisch te eten, mensen die van dieren houden en die het zien zitten om vegetariër of veganist te worden, die vaker vegetarisch willen gaan eten als ze de beelden van de dieren zien en horen dat vegetarisch en veganistisch eten lekker is en steeds toegankelijker wordt. Mensen die deze campagne al eerder hadden gezien en naar aanleiding daarvan diervriendelijker waren gaan leven, een ex-douanier die aangaf gestopt te zijn met vlees eten nadat hij voor zijn werk de verschrikkingen van de veetransporten en slachthuizen had meegemaakt, … En er zijn ook steunbetuigingen van mensen die zelf al diervriendelijk leven maar het goed vinden dat we ook andere mensen inzicht geven over wat er met de dieren in de voedingsindustrie gebeurt en hen stimuleren voor vegetarisme en veganisme te kiezen.

Wil jij ook meehelpen met de Bite Back voorlichtingsacties? Vul dan de activistenfiche op deze website in, en wij nemen daarna contact met je op.