'Ontmoet het Dier achter je Vlees' campagne in Hasselt

05-05-2007

Het Hasseltse publiek kon afgelopen zaterdag bij de infostand van Bite Back op de Grote Markt in het centrum van Hasselt terecht voor gratis veganistische (100% plantaardige en dus diervriendelijke) appeltaart, chocoladetaart, muffins en cake. Met dank aan Ilse en Joke voor hun bakkunsten.

Ook zin in taart en gebak, maar dan zonder de nare smaak van dierenleed? Kijk dan eens bij onze recepten.

Het werd gesmaakt. Zo willen we mensen laten zien dat je door enkele kleine veranderingen in eigen koop – en eetgedrag door te voeren, veel kan veranderen voor dieren.  Jaarlijks worden er immers meer dan 300 miljoen (!) dieren in België  gedood voor de vlees -, eier – en melkproductie.
Door dierlijke producten te vervangen door plantaardige producten, geef je geen opdracht meer aan die dieronvriendelijke industrie om dieren te blijven uitbuiten en te slachten. Er zijn veel dingen in het leven waar je weinig tot niets aan kan doen, maar hieraan wel. Dieren worden  zo behandeld, gebruikt en gedood omdat consumenten dieren willen blijven eten.
Hoe dat in de praktijk gebeurt, kan je hier lezen.

De fotopanelen van de ‘Ontmoet het Dier achter je Vlees’ campagne lokten weer veel reacties uit van het publiek. Bite Back activisten gaven uitleg bij de fotopanelen en spoorden mensen aan hun eigen verantwoordelijkheid op te nemen door diervriendelijker te gaan leven. Een man kwam langs om te melden dat hij door onze campagne parttime veganist is geworden. En er waren nog andere opvallende  reacties: