‘Ontmoet het Dier achter je Vlees’-campagne in Antwerpen

11-08-2007

Antwerpen – Van ‘s ochtends tot ‘s avonds spraken Bite Back activisten met het Antwerpse publiek en toeristen in hartje Antwerpen over de maatschappelijke omgang met dieren in de voedingsindustrie. Aangetrokken door onze fotopanelen met daarop afbeeldingen van dieren die het slachtoffer zijn van menselijke smaakpapillen en eetgewoontes, gaven zij geduldig uitleg over wat mensen in hun dagelijkse leven zelf kunnen doen om dieren concreet te helpen middels veggie tips.

Ook Engelstaligen konden bij ons terecht. Onze fotoborden ontlokken allerlei reacties en vragen bij voorbijgangers, er zijn complimenten voor onze aanpak, mensen die ons herkennen van de vele bontacties die we al in Antwerpen voerden, vele positieve en hartelijke ontmoetingen, waaronder met een familie die al drie generaties lang vegetariër zijn,  mensen die ons ondersteunen door het kopen van dierenrechtenmerchandise … Onze nieuwe t-shirts sloegen bijzonder goed aan. Mensen worden ook lid, maar er zijn zeker ook reacties en discussies van tegenstanders van dierenrechten en fervente vleeseters, waaronder zaterdag zelfs van een zeer agressieve veulenvleesliefhebber, die zijn bloeddorst uitgilde over de Meir.  Als dierenrechtenactivist maakt men van alles mee.
Politieker Dion Graus, van de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV), naar eigen zeggen vegetariër, kwam langs met vriendin en keek met belangstelling naar onze campagne. Met hem bespraken we de positie van de dieren in Nederland, zijn inzet voor dieren, onze (geweldloze) aanpak, maar ook onze kritische noot aan het adres aan de PVV die er in Nederland niet voor schroomt om dierenactivisten (ook Bite Back)  regelmatig als terroristen neer te zetten. Dion Graus wil dit binnen de fractie van de PVV aankaarten en rechtzetten, en zal ons hierover contacteren.