‘Ontmoet het Dier achter je Vlees’ campagne in Amsterdam, Nederland

07-07-2007

De start van Bite Back Nederland vond plaats op een drukke en toeristische plek, onder een stralend zonnetje, midden in hartje centrum van Amsterdam, op de Dam. Nederlandse en Belgische Bite Back vrijwilligers spraken persoonlijk met tientallen voorbijgangers, waaronder vele toeristen en landgenoten. Een veganiste uit de USA, Wanda van www.veganpeace.org , kwam ons spontaan helpen en sprak met Amerikanen en andere Engelstaligen.

De beelden van onze ‘Ontmoet het Dier achter je Vlees’ campagne trokken heel veel mensen, die zowel bij de stand als bij de vrijwilligers terecht konden voor uitleg, folders en meer informatie. Een vruchtbare dag voor de miljoenen dieren die mishandeld en gedood worden in de vlees-, melk- en eieren industrie. Resultaat: veel gesloten ogen die open gingen, en heel wat mensen die een begin willen maken met een vegetarische of veganistische levenswijze! Honderden folders werden er gericht verdeeld. Als mensen geïnformeerd worden, dan blijken er in de praktijk heel veel mensen van goede wil te zijn.

Onze big die in zijn kleine hokje opgesloten zat, zwaaide met een bordje met ‘Go Veg’ erop en snifte aan een zakdoek. Ook schudde hij handjes met kinderen en andere dierenvrienden, waaronder de jongen op de foto die net als zijn moeder vegetariër was vanaf geboorte. Eieren aten zij ook niet, en na meer uitleg over de zuivelindustrie willen ze nu volledig  overschakelen op diervriendelijke, zuivelvrije producten.

De Bite Back activisten vertellen over meer opmerkelijke en positieve reacties die zij te horen kregen:

Meer informatie over deze campagne vind je hier.