Novemberactie voor sluiting dolfinarium Boudewijn Seapark

30-11-2014

Brugge, 30 november 2014 – Op een kille zondag 30 november voerden we met een 50-tal vrijwilligers weer actie voor het dolfinarium van het Boudewijn Seapark in Brugge, en dit met maar een eis: de sluiting van deze dolfijnengevangenis. Steeds meer mensen vinden het onaanvaardbaar dat intelligente en hypersociale dieren zoals dolfijnen levenslang gevangen worden gehouden in betonnen kerkers, en dit louter voor het amusement van bezoekers. Dolfinaria zijn helemaal geen soort van dierentuinen, maar veel eerder circussen met wilde dieren (die nu verboden zijn in België).

Steeds weer zien we nieuwe gezichten tijdens de protestacties, en dit keer waren we aangenaam verrast door de aanwezigheid van een delegatie Franse vrijwilligers uit Lille.

We zullen blijven actie voeren totdat het dolfinarium Boudewijn Seapark sluit. We willen immers geen groter dolfinarium, maar een dolfinariumvrij België. Dolfijnen horen in de vrije natuur, niet onder een betonnen koepel in een chloorbad.
 
Jij kan ons ook helpen door de petitie voor een dolfinariumvrij België en Nederland te tekenen op www.voorvermaakzonderdieren.org en deze petitie met iedereen te delen.

Sluiting Boudewijn Seapark Brugge

Sluiting Boudewijn Seapark Brugge

Sluiting Boudewijn Seapark Brugge

Sluiting Boudewijn Seapark Brugge