Nieuwe beelden uit de Noorse pelsindustrie

27-10-2012

Wederom werd er afschuwelijk dierenleed gevonden op de Noorse bontfarms. De bontindustrie heeft talloze mogelijkheden gekregen om het dierenwelzijn te verbeteren, zegt Odd Harald Eidsmo van Animal Protection Norway. Toch zijn we er voor de vierde keer sinds 2008 in geslaagd om allerlei dierenleed vast te stellen op Noorse bontfarms. The bontindustrie heeft compleet gefaald in haar pogingen om de toestand van de dieren te verbeteren. Animal Protection Norway en Network for Animal Freedom tonen vandaag opnieuw afschuwelijke beelden uit de industrie.

24 bontfarms van Troms in het noorden tot Agder in het zuiden zijn onaangekondigd geinspecteerd tijdens de zomer en herfst. Duizenden foto’s en urenlange video opnames tonen dat nertsen en vossen lijden op de Noorse bontfarms. Iedere dag opnieuw. 

Het onderzoek toont gekwetste en lijdende dieren op iedere bontfarm. Er werden dieren gevonden met poten, staart, of oren afgebeten, pijnlijke bijtwonden, en gestoord gedrag. Op een farm in Hedmark, werden er vosjes gevonden die in een kooi zaten met hun dode, rottende moeder. In Telemark vond men 6 nertsen met de achterpoten volledig afgeknaagd. In Tr ¸ndelag zaten nertsen met serieuze vleeswonden aan ‘t hoofd, veroorzaakt door aanvallen van andere nertsen.

In 2002 steunde het parlement de claim dat de bontindustrie serieuze verbeteringen moest doorvoeren om te voorkomen dat ze afgeschaft werd, zegt Per Arne T ¸llefsen, persverantwoordelijke van Network for Animal Freedom. Tien jaar later bevinden de dieren zich nog steeds in afschuwelijke omstandigheden. We verwachten nu dat de overheid de nodige stappen neemt om deze industrie af te schaffen.

Voor meer informatie: www.forbypels.no/english