Nederland bontvrij 2016

10-01-2016

Den Haag, 9 januari 2016 – Op zaterdag 9 januari 2016 organiseerde Bite Back in samenwerking met Animal Right, Stop Dierenleed Nederland, EDEV, en Stichting Dierbewustleven in Den Haag een grote mars tegen de productie, verkoop en het gebruik van bont onder de noemer Nederland Bontvrij 2016.

Miljoenen dieren leven onder de meest verschrikkelijke omstandigheden in kleine kooien totdat ze op gruwelijke wijze worden gedood. Vele mensen weten niet dat hun jas, kraag of ander kledingstuk echt bont bevat. Verkocht als ‘nep bont’ lopen ze met een stuk vacht rond van een dier dat heel erg veel pijn heeft geleden.

Met enkele honderden activisten trokken we door de straten van Den Haag om de dieren in de bontindustrie een stem te geven.

Nederland Bontvrij 2016

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.   Ja, ik help mee de dieren te bevrijden Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)