Nadenken Voor Je Eet Bespaart Dierenleed-campagne in Oostende

10-09-2011

Oostende- Zaterdag 10 september stonden we een dag lang met onze Nadenken Voor Je Eet Bespaart Dierenleed-campagne in het centrum van Oostende. We brachten onze grote fotoborden, videoscherm met non-stop beelden over de vee-industrie, uitgebreide infostand en voorlichters mee die gericht folders verdeelden en informatie verstrekten aan geïnteresseerden voorbijgangers. Niet alleen de inwoners van Oostende toonden belangstelling, maar zeker ook de vele toeristen, waaronder veel Franstaligen.

Ze konden proeven van de gesponsorde veganistische hapjes. Restaurant Sassy’s sponsorde heerlijke pompoen-notentaart, brownies en kokoscupcakes. Hartige hapjes waren er van natuurvoedingswinkel Bio Shop Mordan. De hapjes vielen bijzonder goed in de smaak.  Voorbijgangers waren erg onder de indruk van de videobeelden, de informatie en de fotoborden die velen weer tot nadenken en handelen zullen stemmen.

De grootste aantallen dieren die gedood worden, sterven voor de voedingsindustrie. Mensen kunnen kiezen: dieren eten of kiezen voor het leven. Kiezen voor een diervriendelijk leven. Je kan hier direct mee beginnen, als je wil. Bite Back wil mensen bewust maken van deze dagdagelijkse wreedheden en slachtingen die dieren worden aangedaan. Als mensen zich hiervan bewust worden, en ze willen hier niet meer aan meewerken, dan helpen wij hen vervolgens verder door hen te informeren over de diervriendelijke mogelijkheden.

We laten het publiek ook veganistische hapjes proeven, zodat ze zelf ondervinden dat je geen smaak hoeft in te leveren als je overstapt naar een meer diervriendelijke levenswijze. We investeren heel veel tijd in deze campagne omdat wij ervan overtuigd zijn dat het werkt. Mensen laten ons nog steeds weten dat ze door deze campagne vegetariër of veganist worden. Door bij jezelf te beginnen, red je de meeste dierenlevens.