Na één jaar acties voert kledingbedrijf Scapa bontvrij beleid in!

06-02-2008

De directie van het bekende kledingbedrijf Scapa Belgium NV heeft dierenrechtenorganisatie Bite Back vandaag laten weten dat de Scapa kledingcollecties vanaf winter 2008 bontvrij zullen zijn, en dat exclusieve vestigingen van Scapa vanaf heden geen bont meer verkopen aan de consument.

Bite Back is erg verheugd over dit besluit, heeft felicitaties overgebracht aan de directie van Scapa en zal het bedrijf op de Bite Back Bontvrije Bedrijvenlijst toevoegen. De acties die voor deze zaterdag gepland stonden bij de Scapa filialen in Antwerpen en Den Haag worden uiteraard afgelast. Scapa Belgium NV heeft tientallen winkels in Nederland en België, en hun kleding wordt daarnaast verkocht in ongeveer 100 andere kledingbedrijven, ook in Spanje, Frankrijk en Denemarken.

Dierenrechtenorganisatie Bite Back startte haar Bontvrije Bedrijvencampagne bij Scapa in januari 2007 nadat onderzoek uitwees dat er echt bont in hun winkels werd gekocht. Vorige week vond er uiteindelijk een constructief overleg plaats tussen Bite Back en de directie van Scapa, iets waar Bite Back al vanaf de start van de campagne op had aangedrongen.

Bite Back zal nu haar pijlen richten op de internationale bontverkopende modeketen Escada.

Bite Back kreeg al eerder de volgende bedrijven bontvrij: Mango, Zara, Naf Naf, Street One, Morgan de Toi, Gaastra, Inno en McGregor.