Moederdagactie in Antwerpen, voor álle moeders

15-08-2015

Antwerpen, 15 augustus 2015 – Zaterdag was het Moederdag in Antwerpen. Bite Back vroeg aandacht voor  lle moeders, ook diegenen waarvan hun kalfje wordt weggenomen zodat de moedermelk voor menselijke consumptie kan dienen.

Ondanks de feestdag en het natte weer viel er toch heel wat volk te bespeuren op de Meir. Mensen konden niet om onze borden heen en werden geïnformeerd door onze activisten. De Antwerpenaars en bezoekers van de stad waren onder de indruk van de boodschap die wij brachten. Want het is een verborgen waarheid dat koeien geen melkmachines zijn, maar net als alle andere zoogdieren enkel melk produceren voor hun kinderen. De kalfjes gaan naar de kalfsvleesindustrie of krijgen de rol van hun moeder toebedeeld. De moeders moeten op zo’n grote schaal produceren en meermaals bevallen dat ze na 4-5 jaar afgeschreven en gedood worden. Koeien kunnen buiten de industrie meer dan 20 jaar leven.

Aan onze stand boden we heerlijk gebak aan zonder enige vorm van zuivel, om aan te tonen dat melk helemaal niet hoeft en een veganistische levensstijl even lekker is, maar dan dierenleedvrij.

Meer info en recepten vind je op: www.heerlijkplantaardig.be

Je kan Bite Back steunen op www.biteback.org/doe-een-donatie/

Moedeodagactie Antwerpen 2015

Moedeodagactie Antwerpen 2015

Moedeodagactie Antwerpen 2015

Moedeodagactie Antwerpen 2015