Modeketen Street One gaat (na twee weken geleden nationaal) nu ook internationaal bontvrij!

26-09-2005

Bilzen – Dierenrechtenorganisatie Bite Back is verheugd over de beslissing van het Duitse hoofdkantoor van modeketen Street One om ook internationaal een bontvrij beleid in te voeren. Twee weken geleden kreeg Bite Back na overleg en acties al een schriftelijke bevestiging van de Belgische directie van Street One waarin werd gemeld dat de bontartikelen uit de meer dan 20 Belgische winkels werden gehaald. Vandaag meldde de Belgische directie ons dat, naast België, Street One ook internationaal bontvrij zal gaan.

De succesvolle Belgische acties van Bite Back bij Street One werkten als een katalysator:  na de bevestiging van de Belgische directie stelden we direct onze internationale contacten in de dierenrechtenbeweging op de hoogte en kregen we onmiddellijk positieve respons dat ook in andere landen de verkoop van bont door Street One door dierenrechtenactivisten zou worden aangeklaagd. Met dit prachtige resultaat!
Eerder stopten internationale bedrijven zoals NAF NAF, Morgan de Toi, ZARA en Mango in België met de verkoop van bont na acties en overleg van Bite Back.

Voor meer achtergrondinformatie over de Bite Back Street One-campagne en foto’s, kan u ook de berichten lezen over de acties in Hasselt en in Antwerpen.

Bite Back roept consumenten op alert te zijn op echt bont in winkels en het ons te melden. Bontmeldingen kunnen gedaan worden op de speciale website over bont: www.bontvrij.be