Melk is niet goed voor elk – Antwerpen

29-07-2018

Op zaterdag 28 juli informeerden we voorbijgangers op de Meir in Antwerpen over het dierenleed dat schuilgaat achter melkproducten. We boden gratis plantaardige alternatieven voor melk aan die duidelijk in de smaak vielen. Ook een reporter van ATV kwam langs en zag dat het goed was.

Melk is niet goed voor elk

Geïnteresseerden kregen onze Maak Een Verschil-gids mee, waar meer informatie in te vinden is over veganisme. In deze brochure staat o.a. het verhaal van stierkalf Survivor. Hij werd meteen na zijn geboorte bij zijn moeder weg gehaald, dagenlang loeiden en zochten ze nog naar elkaar. Zijn moeders’ melk moest in de supermarkt verkocht worden, terwijl Survivor in een krappe stal zat om al snel richting slachthuis te gaan. Gelukkig werd Survivor gered en leeft hij nu in een opvang voor dieren in nood, maar zijn soortgenoten wacht echter elke dag een triester lot.

Alternatieven voor melkproducten

Ben je zelf ook op zoek naar melkalternatieven zoals soja-, rijst- , haver-, hazelnootmelk of sojayoghurt en -pudding? Je vindt ze tegenwoordig in zowat alle supermarkten en ze zijn minstens zo lekker.

Met dank aan Het Natuurhuis, Lima en VegFund voor de sponsoring.

Voor meer informatie over onze campagne: “Nadenken voor je eet bespaart dierenleed