Mars voor de Sluiting van Slachthuizen

15-06-2015

Brussel, 14 juni 2015 – De eerste Mars voor de Sluiting van Slachthuizen in Brussel was een groot succes! Zo’n 400 demonstranten liepen mee door de straten van hartje Brussel, en waren de stem van de stemlozen. Aan de Beurs en het Albertinaplein hielden we een die-in, waarbij we voor dood gingen liggen om de miljarden slachtoffers te herdenken. De 4de editie van de Mars voor de Sluiting van Slachthuizen vond plaats in een tiental steden verspreid over de hele wereld: Parijs, Toulouse, Berlijn, Bern, Kassel, Londen, Los Angeles, Sydney, Istanbul, Toronto, Montreal, Glasgow, Delhi en Boekarest.

Deze mars heeft als doel de wreedheden die de dieren dagelijks moeten ondergaan in kwekerijen, in slachthuizen en op vissersboten, aan de kaak te stellen. Ze symboliseert ook de hoop op een bewustwording die ons zal leiden naar een wereld waar de mensen de dieren niet meer uitbuiten, maar zien als gelijkwaardige bewoners van onze planeet.

“Wij eisen de afschaffing van de veehouderij, de visvangst en de slachthuizen omdat de productie van vlees impliceert dat de dieren die men eet gedood worden. Omdat de consumptie van dierlijke producten geen noodzaak is en omdat gevoelige dieren niet mishandeld mogen worden of onnodig gedood. Laten we samen evolueren naar het einde van de uitbuiting van de dieren en laten we een einde maken aan dit nodeloze geweld tegen levende wezens,” aldus Benjamin Loison, woordvoerder van dierenrechtenorganisatie Bite Back die de mars in Brussel organiseert.

Hartelijke dank aan alle deelnemers, de organisatoren, de stewards en alle vrijwilligers. Dank aan onze bakprinsessen en -prinsen: Tessa, Tatjana, Sara, Julie, Kathleen, Jo, Hartwin, Dorien, Wendy, Marieke, Annelies, Valerie en Kristel.
En aan de sponsors die het event mede mogelijk maakten:
‘t Kraaienest, VegAnne’s Shop, Vegasme, Shavt, Vegaverso, Vegde, De Hobbit, Vantastic Foods en Loving Hut Leuven.
Samen blijven we strijden voor de afschaffing van alle dierenuitbuiting!

Mars voor de sluiting van slachthuizen

Mars voor de sluiting van slachthuizen

Mars voor de sluiting van slachthuizen

Mars voor de sluiting van slachthuizen

Mars voor de sluiting van slachthuizen

Mars voor de sluiting van slachthuizen