Lush Fresh Handmade Cosmetics en Bite Back vragen aandacht voor dierenleed in het circus

10-08-2010

AMSTERDAM/DEN HAAG – Duizenden mensen bezoeken deze zomer weer een circus en genieten van de kunstjes van de circusdieren. Achter de schermen van dit spektakel gaat echter een wereld van dierenleed schuil. In samenwerking met dierenrechtenorganisatie Bite Back organiseerde Lush op 10 augustus een ludieke actie in de drukste winkelstraten van Amsterdam en Den Haag om aandacht te vragen voor dierenleed in het circus.

Verkleed als clowns en dieren draaiden medewerkers van Lush en Bite Back de rollen om. Drie clowns werden geketend en met zwepen en bullhooks gedwongen de kunstjes te vertonen die de dieren voor hen bedachten.

Met deze actie willen Lush en Bite Back aandacht vragen voor het dierenleed in het circus, maar mensen ook oproepen niet langer een circus met dieren te bezoeken. Tijdens de campagneweek van 9-15 augustus 2010 worden in alle Lushvestigingen  petities getekend tegen circussen met dieren. Deze worden aangeboden aan de verschillende gemeenten met de vraag niet langer een circus met dieren uit te nodigen in de stad. Daarnaast verkoopt Lush tijdens deze campagneweek de limited edition Nelli de Olifant zeep. De opbrengst van deze zeep gaat naar de organisatie Bite Back om hun campagne tegen dierenleed in het circus te ondersteunen.

Lush Fresh Handmade Cosmetics staat bekend om haar vaak spraakmakende campagnes, die op het eerste gezicht niets met cosmetica te maken hebben. “Via onze winkelvloeren hebben we een enorm platform om zaken aan de kaak te stellen waar we ons graag voor inzetten. We hebben niet alleen de mogelijkheid om hier met mensen over te praten, maar ook om ze alternatieven te bieden. We zien het als onze sociale plicht om te vechten voor wat ons nauw aan het hart ligt. Dat geldt ook zeker voor deze campagne. We genieten net als iedereen graag van een geweldig circus. Maar niet ten koste van dieren”, aldus Lauren Duk Cramer manager Lush Amsterdam.

Meer info over de campagne van Bite Back voor vermaak zonder dieren vind je op onze vernieuwde website: www.voorvermaakzonderdieren.org