Lush en Bite Back slaan de handen in elkaar op Wereldproefdierendag!

24-04-2010

Op 24 april is het Wereldproefdierendag. Een dag om eens extra stil te staan bij wat jij als consument kan doen tegen dierproeven. Lush is een bekende internationale cosmeticaketen die zelf al hun cosmeticaproducten (o.a zeep, shampoo, verse gezichtsmaskers, deodorants, bruisballen etc.) maken, én natuurlijk niet getest op dieren! Al hun producten zijn vegetarisch en veel ook veganistisch.

Meer informatie over het strikte dierproevenbeleid van Lush vind je hier.

Bite Back en Lush denken daar precies hetzelfde over, dus tijd voor een ludieke actie op Wereldproefdierendag! Wij zijn al jaren fan van Lush en hebben al eerder met hen samen gewerkt.

Bite Back heeft drie informatieve folders over dierproeven: onze uitgebreide bedrijvenlijst van bedrijven die wel/niet op dieren testen, een folder over de dierproeven van multinational Procter&Gamble en een folder over de wetenschappelijke en medische argumenten tegen dierproeven.

Deze werden door Bite Back vrijwilligers op die drukke zaterdagmiddag 24 april uitgedeeld aan geïnteresseerde voorbijgangers. We stelden ons samen met onze mascotte Sally de Beagle op aan de Lush winkel op de Keyserlei te Antwerpen. Sally de beagle had een bordje bij zich met daarop: ‘Test niet op mij, knuffel mij!’ Zij ontving heel wat knuffels van mensen – van jong tot ouder – die het goed voor hebben met de proefdieren.
En iedereen die onze folder(s) in de Lush winkel toonde kreeg een gratis staaltje van é én van die heerlijke producten.

Wij wensen het Lush Antwerpen-team van harte te bedanken voor hun enthousiaste ondersteuning. Zij verdelen ook onze folders in hun winkel.

Daarnaast nodigen we jou van harte uit om zelf eens een kijkje te nemen in é én van de vele heerlijke Lush winkels. In België zitten ze in Antwerpen, Luik en Brussel, in Nederland in Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, Haarlem en Maastricht, maar wereldwijd in heel veel grote steden.

Meer informatie over Lush:  www.lush.nl