Lezing Melanie Joy

11-12-2012

Gent, 11-12 december 2012 – Op dinsdag 11 december en woensdag 12 december werden er door Bite Back en EVA vzw twee lezingen georganiseerd van Melanie Joy, schrijfster van het boek “Why we love dogs, eat pigs, and wear cows”. De lezing op dinsdag werd georganiseerd voor de vrijwilligers van Bite Back en EVA en was toegespitst op activisten. Na een algemene uitleg van het begrip carnisme ging het verder over hoe op een zo effectief mogelijk manier veganisme promoten. Een vijftigtal activisten die op de lezing aanwezig waren, waren achteraf uitermate positief.

De lezing op woensdag voor het grote publiek mocht ook op veel aandacht rekenen. Een driehonderdtal mensen luisterden naar tal van voorbeelden en persoonlijke momenten uit het leven van Melanie Joy waarmee ze het carnisme, het onzichtbare geloofssysteem dat ervoor zorgt dat we ons geen vragen stellen bij het eten van sommige dieren, verduidelijkte. Na de lezing was er nog tijd om vragen te stellen en een boek te laten signeren.

Degenen die de lezing gemist hebben, kunnen hieronder alvast een presentatie bekijken die Melanie Joy gaf in februari van dit jaar.

Voor meer informatie over carnisme en het Carnism Awareness & Action Network : http://www.carnism.com

Lezing Melanie Joy Gent

Lezing Melanie Joy Gent

Lezing Melanie Joy Gent