Langste Veggietafel Antwerpen

17-09-2018

Zondag stond Bite Back op de Langste Veggietafel op de Grote Markt in Antwerpen. Dankzij het stralend weer die dag was er erg veel volk aanwezig. Ook veel toevallige passanten die eens kwamen proeven van de plantaardige keuken.

Maak een verschil

Ons team van outreachers ging op de Grote Markt met mensen in gesprek over plantaardige voeding. Iedereen was enthousiast over de vele veganistische maaltijden. Onze vraag was : “Als er lekkere alternatieven zijn waarvoor geen dieren hoeven te sterven, ben je bereid die thuis te gaan uittesten? Hoe kunnen wij jou alvast tips geven om (meer) vegan te eten?”

Twee vegetarische koppels wilden na onze uitleg over het leed van koeien in de melkindustrie hier niet langer toe bijdragen en beloofden op zoek te gaan naar plantaardige alternatieven voor hun melkproducten. Velen waren van plan om thuis enkele vleesvervangers uit te testen. Na elk gesprek kreeg iedere persoon onze ‘Maak Een Verschil’ gids vol tips mee.

Heel wat lekkers

Als traditie op de Langste Veggietafel Antwerpen verkochten we aan de Bite Back stand ook vegan hamburgers en vegan slaatjes (pasta’s, couscous, Estse aardappelsla, tabouleh,…). Zo lieten we aan iedereen proeven dat de plantaardige keuken helemaal niet saai hoeft te zijn. Ook hier kregen we heel wat positieve reacties dat het allemaal erg lekker was.