Laatste petitie-actie voor een verbod op dolfinaria: Antwerpen!

21-11-2022

Voor een laatste keer trokken Bite Back-activisten de straat op om handtekeningen te verzamelen voor de petitie tegen dolfinaria. Een week voor we onze petitie zouden afgeven op het kabinet van de minister van Dierenwelzijn, haalden we nog eens alles uit de kast om een laatste lading mensen te overtuigen om te tekenen. Hoewel we het doel van 10 000 handtekeningen reeds ruimschoots gehaald hadden, konden we nog heel wat handtekeningen toevoegen en zo de serie van petitie-acties in schoonheid afsluiten.

Enkele maanden geleden ruilden we onze maandelijkse protest-actie bij het dolfinarium in voor een tweemaandelijkse versie, en besloten we om in de andere weekends handtekeningen te gaan verzamelen in grote Vlaamse steden. We deden zo al eerder Gent, Mechelen en Brugge aan. Voor de eerste en enige keer deden we het ditmaal in Antwerpen, in de zaterdagnamiddagse winkeldrukte.

Met vijf activisten vatten we post op de kruising van de Wapper en de Meir, in hartje Antwerpen. Hoewel veel mensen duidelijk lieten eten dat ze druk of gehaast waren, konden we toch weer meer dan 100 handtekeningen sprokkelen, en hadden we enkele fijne conversatie smet geïnteresseerde voorbijgangers.

Met de petitie toonden we aan dat 11.192 Vlamingen v ² ²r een verbod op dolfinaria zijn. Ons geweldig team van onvermoeibare vrijwilligers trotseerde weer, wind en bitsige reacties om fysiek handtekeningen in te zamelen, als aanvulling op onze online petitie.

Dankzij hun efforts waren 2.202 van de 11.192 handtekeningen fysieke exemplaren.

2.202 mensen werden mondeling aangesproken en uitgenodigd om hun stem te geven aan de dolfijnen. Dankzij donaties konden we flyers & stickers drukken die mensen respectievelijk konden meenemen of kopen, om zo onze boodschap mee te verspreiden. Bedankt aan alle vrijwilligers die meehielpen, en aan onze leden & donatoren die hielpen met de crowdfund voor onze campagne.

De petitie werd ondertussen afgegeven bij het kabinet van minister Ben Weyts; we trekken dus niet opnieuw de straat op. Wel staan we komend weekend weer aan het Boudewijn Seapark in Brugge. Voor een Vlaams verbod op het houden van dolfijnen moeten we wachten op wat Weyts voorstelt in het parlement. We stoppen echter niet met bezoekers van het dolfinarium te sensibiliseren en te protesteren tegen het bestaan van deze vreselijke plek.

Hier vind je het evenement op onze website en hier vind je het Facebook event.

Tekende je onze petitie voor een verbod op dolfinaria nog niet?

Hier zeg je samen met ons nee tegen dolfinaria in Vlaanderen.

 

De fysieke exemplaren van deze petitie gaven we reeds af bij het kabinet van de minister van Dierenwelzijn. De online petitie loopt echt gewoon verder.

Eenmalige donatie


Doe een (eenmalige) donatie en steun daarmee het werk van Bite Back. Wil je ons blijvend steunen, kan dat ook door vaste donateur of lid te worden.