Komt dat zien! Gevecht op leven en dood tussen proefkonijn en dierproefnemer

24-04-2012

Internationaal cosmeticabedrijf Lush en dierenrechtenorganisatie Bite Back sloegen op Wereldproefdierendag de handen ineen. Op dinsdag 24 april vlogen een proefkonijn en een dierproefnemer elkaar in de haren tijdens een gevecht op leven en dood. Het proefkonijn werd aangemoedigd door activisten van dierenrechtenorganisatie Bite Back, de verkoopsters van Lush en de voorbijgangers. Lush moedigde zijn klanten ook aan om een petitie tegen dierproeven te tekenen, zowel op papier als op hun eigen vitrines. De verzamelde handtekeningen worden aangeboden aan het Europese Parlement.

In een boksring met scheidsrechter (inclusief fluitje en megafoon) hoopte het proefkonijn de dierproefnemer KO te slaan in de strijd tegen dierproeven voor cosmetica, die ondanks wat vele mensen denken nog niet helemaal verboden zijn in Europa. De Europese richtlijn Cosmetics Directive verbiedt sinds 1993 het uitvoeren van dierproeven op (ingrediënten van) cosmeticaproducten, en verbiedt ook het invoeren van cosmetica in de EU die getest is op dieren. Helaas wordt de implementatie van deze wetgeving al meer dan 10 jaar uitgesteld onder druk van de spelers in de cosmeticasector zelf, die nu wederom een uitstel vragen van 10 jaar.
Lush en Bite Back zeggen: GEEN UITSTEL MEER! In 2013 moeten dierproeven voor cosmetica definitief tot het verleden behoren.

Internationale Campagne
Deze actie kadert in een internationale campagne die Lush lanceert in samenwerking met Humane Society International (HSI) tijdens de World Week for Animals in Laboratories en wordt gelijktijdig uitgerold in meer dan 700 Lush shops wereldwijd in 48 landen. In alle Lush winkels wereldwijd kan de HSI’s CrueltyFree2013 petitie getekend worden. Tijdens de campagneweek zullen honderden Lush verkoopsters wereldwijd aan klanten vragen om hun handtekening achter te laten op de Lush vitrines in protest tegen dierproeven in de cosmeticasector.