Klimaatmars Brussel – #BackToTheClimate

11-10-2021

Bite Back stapte mee met de klimaatmars van 11.11.11 en de klimaatcoalitie.

Zondag 10 oktober konden we eindelijk weer buiten komen voor het klimaat! Meer dan 100 organisaties namen hun gevolg mee naar hartje Brussel om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis en een krachtdadiger beleid te eisen. De mars van #BackToTheClimate trommelde zo tussen de 25 000 en de 50 000 wandelaars op, waaronder ook het Bite Back-team.

Onder een stralende hemel en bescheiden zonnetje wandelden we met een enthousiaste groep vrijwilligers – inclusief vlaggen, meterslange banner en koeienpak – van het Brusselse noordstation tot aan het Jubelpark. Hoe fijn was het om met gelijkgezinden samen te komen over een gemeenschappelijk doel – de toekomst veranderen in functie van ons klimaat, onze planeet en de dieren. Onze boodschap: kies voor veganisme – de vee-industrie is vervuiler numero uno – en red de planeet én haar dieren. Met een veganistische levensstijl verklein je het aandeel van CO2 en methaangas aanzienlijk en vergroot je het aantal geredde dierenlevens.

Wie meer info wil over veganisme en ecologie, verwijzen wij graag door naar ons rapport rond de vergiftigende zuivelindustrie. Wie twijfelt om de overstap naar veganisme te maken, vindt hier basisinformatie.

Bedankt aan iedereen die erbij was – of die ons vanop afstand steunde – en graag tot volgend jaar, of sneller!

Foto’s: Lisa De Moor

Eenmalige donatie


Steun ons werk voor de planeet en haar inwoners