Kledingbedrijven McGregor en Gaastra gaan internationaal bontvrij!

19-02-2007

De Bontvrije Bedrijvencampagne van Bite Back werpt nogmaals haar vruchten af, zo blijkt. De directie van McGregor/Gaastra België heeft op maandag 19 februari aan Bite Back laten weten de verkoop van bont volledig stop te zetten. Dit bontvrije beleid zal niet alleen voor België gelden, maar zelfs internationaal worden doorgevoerd.
Bite Back reageert zeer verheugd op de beslissing van de internationale kledingbedrijven McGregor en Gaastra om vanaf de herfst/wintercollectie 2007 een bontvrij beleid in te voeren.

Bite Back feliciteert de kledingbedrijven met het invoeren van dit pelsdiervriendelijk beleid, dat voor duizenden dieren het verschil zal betekenen.
Het gaat immers niet om een klein bedrijfje: naast de circa 3000 multibrand-winkels over geheel Europa worden de merken van McGregor Fashion Group verkocht via 182 Shop-in-the-Shops bij warenhuizen (zoals de INNO) en grotere modezaken.

Bite Back ging in januari  van dit jaar van start met  wekelijkse acties voor deze winkelketens in de steden Hasselt, Genk, Gent, Antwerpen en Leuven, nadat eind vorig jaar bleek dat eerdere verzoeken tot overleg op niets uitliepen. Via de Bite Back website werd tevens een schrijfactie opgezet waarbij honderden dierenvrienden en klanten hun bezorgdheid uitten over het bontbeleid van de bedrijven.
De geplande acties voor aanstaande zaterdag  24 februari bij de McGregor winkels in Antwerpen  worden na dit schitterend nieuws natuurlijk met plezier afgeblazen.

Wel zal Bite Back op zaterdag 24 februari wederom actie voeren bij het Belgische bedrijf SCAPA die in hun (internationale) vestigingen  (nog steeds) bont verkopen. ‘SCAPA volhardt nog steeds in de boosheid en maakt zich door hun bontverkoop schuldig aan een flinke portie old-fashioned dierenleed’, aldus Marianne Huiberts van Bite Back. ‘Ze zouden hun mosterd beter halen bij McGregor en Gaastra, die maatschappelijk en diervriendelijk verantwoord ondernemen wel belangrijk vinden.’
McGregor en Gaastra zijn de nieuwste namen op de Bontvrije Bedrijvenlijst van kledingbedrijven die bontvrij gingen na verzoek en acties van Bite Back. Zij volgen hiermee ondermeer de modezaken Mango, Zara, Naf Naf, Morgan de Toi en Street One op.