Kledingbedrijf Street One stopt met de verkoop van bont na korte succesvolle campagne van Bite Back

12-09-2005

Bilzen – Vandaag kreeg Bite Back de schriftelijke bevestiging binnen van de Belgische directie van Street One waarin ze mededelen de bontartikelen uit de Street One winkels te zullen verwijderen. Volgens dit schrijven stelt Street One verder dat ook voor de toekomst bont geen ‘item’ is en ze enkel met nepbont zullen werken.

Bite Back is verheugd over het feit dat Street One de verkoop van bont stopzet na een korte maar krachtige campagne die ijverde voor een bontvrij beleid. Onze internationale contacten in de dierenrechtenbeweging zijn op de hoogte gesteld van deze stap: vandaag kregen we dan ook al dadelijk een positieve respons dat ook in andere landen de verkoop van bont door Street One door dierenrechtenactivisten zal worden aangeklaagd. We hopen dat het Belgische bontvrije beleid van Street One snel opvolging zal krijgen in andere landen!

Voor meer achtergrondinformatie over de Street One – campagne en foto’s, kan je ook de berichten lezen over de acties in Hasselt en in Antwerpen.

Steeds meer grote kledingketens – zoals NAF NAF, MANGO, ZARA, Morgan de Toi en verschillende andere – stoppen met de verkoop van bont en prijken op onze bontvrije bedrijvenlijst.
Meer info hierover vind je op de speciaal op bont gerichte website  www.bontvrij.be