Jiehaproject van leerlingen viio Handel Borgloon tvv Bite Back

18-06-2011

Hierbij wenst Bite Back de leerlingen van 3 en 4 Handel van viio Borgloon en hun leerkracht Mevr. Vrindts hartelijk te bedanken voor hun inzet voor de dieren. Op dinsdag 7 juni stelden de leerlingen van 4 Handel hun Jiehaproject (oftewel: Jong Initiatief voor Ethische HAndel) voor, namelijk “Feria Exlusiva”, waarvan ze de opbrengst schonken aan de werking van Bite Back.

Ze verkochten fairtradeproducten zoals sleutelhangers, gsm-hoesjes, chocoladerepen en zelfs juwelendoosjes. De leerlingen moesten in het begin van het project niet enkel de te verkopen producten kiezen, ze moesten ook bepalen aan welk goed doel ze de mogelijke opbrengst zouden doneren. Er kwamen allerlei ideeën uit de bus en zoals het er gewoonlijk aan toe gaat moesten de leerlingen uiteindelijk uit al de voorstellen é én goed doel kiezen. Unaniem werd er voor Bite Back gekozen! De leerlingen hadden erg hun best gedaan want op slechts 4 verkoopdagen verkochten ze voor 95 euro. Bovendien hadden de leerlingen het  idee om tijdens de verkoopdagen ook een spaarpotje op hun verkoopstafel te plaatsen met volgende slogan: “Geef uw centje hier en dan helpt u een dier”. Hierdoor konden ze nog eens 15 euro extra inzamelen waarbij we op een totale donatie van 110 euro kwamen!

Bite Back is een 100 % vrijwilligersorganisatie, en alle fondsen zoals deze steun worden aangewend om onze acties en lopende campagnes te kunnen blijven realiseren. Onze dank gaat daarom uit naar iedereen die, zoals deze leerlingen, zich belangeloos inzet om onze strijd voor dierenrechten te blijven voeren.