Italiaanse Senaat staat voor historische beslissing: sluiting van Green Hill, grootste …

08-05-2012

Dinsdag 8 mei werden er wereldwijd in 38 steden in 25 verschillende landen van alle 5 continenten acties gevoerd in het kader van de Internationale Actie Dag tegen Green Hill en tegen vivisectie. Meer dan 35 Italiaanse steden namen deel aan deze historische actiedag. Dierenrechtenorganisatie Bite Back vertegenwoordigde België en voerde actie voor de Italiaanse ambassade, Rue Emile Claus 28 in 1050 Brussel. Een dertigtal activisten demonstreerden met spandoeken en sprekende fotoborden van geredde beagles en een activist in een groot beaglepak en overhandigden de Italiaanse ambassadeur een brief.
We werden heel vriendelijk ontvangen en het was een constructief gesprek. Onze brief werd onmiddellijk overgemaakt aan Rome.

Het Comit é XIV in de Italiaanse Senaat buigt zich een dezer dagen over het lot van Green Hill, een bedrijf in Montichiari in de provincie van Brescia, dat beagles kweekt voor vivisectie laboratoria en dat meer dan 250 honden per maand verkoopt aan onderzoekscentra doorheen heel Europa.  Met meer dan 2500 volwassen honden en talrijke nesten is dit bedrijf, dat eigendom is van het Amerikaans bedrijf Marshall BioResources, het grootste hondenkweekstation voor vivisectie van Europa. De Italiaanse Senaat zal stemmen over amendementen aangaande de Europese Richtlijn voor vivisectie, die het kweken van honden, katten en primaten voor wetenschappelijk onderzoek binnen Italië wel eens zou kunnen verbieden.  De farmaceutische lobby heeft natuurlijk immense druk uitgevoerd op de senatoren: 86 % van de Italiaanse burgers daarentegen zijn tegen vivisectie en roepen op tot een onmiddellijke sluiting van Green Hill.

 

Achtergrondinformatie
Op zaterdag 30 april werden meer dan 30 beagles op klaarlichte dag op spectaculaire wijze bevrijd tijdens een nationale mars tegen Green Hill. Hier een impressie van deze bevrijdingsactie. De beelden van puppy’s  die voorzichtig werden getild over de prikkeldraad omheining van Green Hill, zijn de wereld overgegaan. Deze beelden bereikten miljoenen mensen die in een klap bekend werden met de realiteit van dit verschrikkelijke concentratiekamp voor laboratoriumhonden. Deze actie leidde echter ook tot de arrestatie van 12 activisten die werden vrijgelaten na 48 uren maar nu wachten op een proces.
De bevrijding van deze dieren is een actie die Bite Back volledig ondersteunt, en daarom zijn we niet alleen solidair met de gevangen genomen activisten, maar staan we helemaal achter de onmiddellijke eis om Green Hill te sluiten.

 

Meer info over de Italiaanse campagne en foto’s van de bevrijdde vind je op www.fermaregreenhill.net