Infostand Bite Back Festival van India, Antwerpen

23-06-2012

Zaterdag 23 juni stond Bite Back zoals nu al jaren een infostand op het Festival van India op de Groenplaats in Antwerpen. Er hing een gezellige sfeer, en we konden heel wat bezoekers informeren over dierenrechten en veganisme.

Zo kwamen bijvoorbeeld een moeder en dochter langs onze stand. De dochter had onze vleesbakjesactie eens gezien op de Meir en naar aanleiding daarvan een spreekbeurt over ‘de idealisten van Bite Back’ gegeven. Na door ons geïnformeerd te zijn over het dierenleed in de visindustrie, waren beide vrouwen voornemens te stoppen met vis eten.

Dat ieder mens kan veranderen toonde het verhaal van een ex-slager (10 jaar als slager/traiteur gewerkt). Hij besloot vegetariër te worden nadat hij in een slachthuis had gewerkt. Daar zag hij hoe er met varkens en koeien werd omgegaan, en vond dat respectloos naar deze dieren toe. Hij werkt nu in een cocktailbar. Aan de stand hebben we lang met hem gesproken en ook hij ging naar huis met een vegan kookboekje en meer informatie over dierenrechten.

En geen mens is te oud om te veranderen. Een heer op leeftijd vertelde dat hij verschillende gezondheidsklachten had, waaronder jicht, en hij besloot om zijn levenswijze drastisch aan te passen. Geen melk, eieren en vlees meer, w él veel vers fruit en groenten, en zijn gezondheid ging met sprongen vooruit. Hij stond ook open voor onze informatie over veganisme en was voornemens om ook te stoppen met vis te eten.

Festival van India, Groenplaats, Antwerpen, 2012

Festival van India, Groenplaats, Antwerpen, 2012

Festival van India, Groenplaats, Antwerpen, 2012