iAnimal bij dierenopvang Forrest & Friends

03-09-2018

iAnimal staat er om bekend de gedachten en emoties van mensen te veranderen. Het leven van een dier in de vleesindustrie van zo dichtbij volgen, elke stap meemaken, het hakt op je in. Daarom werden we gevraagd om iAnimal bij dierenopvang Forrest & Friends te tonen. Hun opendeurdag op 1 september lokte heel wat mensen die dieren leuk vinden, van jonge gezinnen tot oudere stellen. De uitgelezen kans om hen wat meer info te bieden over wat voor soort leven de aanwezige dieren zouden hebben zonder tussenkomst van Forrest & Friends.

Heel wat mensen waren onder de indruk van de beelden. Sommigen spoorden hun partner of een vriend(in) aan om ook te kijken, anderen moesten er even van bekomen. We gaven hen onze brochure Maak Een Verschil mee, waar ze meer informatie en handige tips in kunnen terugvinden. Daarnaast lieten vrijwilligers van F&F en Bite Back de aanwezigen van plantaardige melk en broodbeleg proeven (met dank aan VegFund). De reacties hierop waren erg positief, velen wilden graag weten waar ze het broodbeleg konden kopen of ze waren verrast door de hoeveelheid aan plantaardige melkalternatieven. Er waren zelfs kleine kinderen die regelmatig een toastje haalden om van het lekkers te snoepen.

Op zondag 2 september was er een activistendag, waar lezingen werden gegeven en er tijd genoeg was om met de dieren te knuffelen. Onze eigen Bite Back-activisten Wendy en Stijn Bruers gaven een lezing over vegan outreach. Bite Back activist Jo legde de link uit tussen het klimaat en veganisme en de dag werd afgesloten door Dos Winkel met een lezing over zeedieren.