Honderden mensen eisen de sluiting van alle slachthuizen!

19-06-2019

Afgelopen zondag, 16 juni, stapten zo’n 650 mensen mee in de Mars voor de Sluiting van de Slachthuizen. Ze eisten het stoppen van de slacht en een einde aan het gebruik van dieren.

Voor vlees, melk en eieren samen worden wereldwijd 74 miljard landdieren gedood. Er wordt geschat dat er tussen 1000 en 3000 miljard vissen gevangen worden per jaar en meer dan 80 miljard gekweekte vissen geslacht worden. In België werden in 2018 meer dan 318 miljoen dieren geslacht, dat is een gemiddelde van 10 dieren per seconde… Het is thans perfect mogelijk om goed en gezond te leven zonder het eten van dieren of dierlijke producten. De keuze voor veganisme is niet alleen goed voor jezelf, maar is ook beter voor de aarde en zeker beter voor de dieren.

Lees hier meer over de Mars.

Wil je ons steunen in het organiseren van de Mars of andere campagnes rond dierenrechten? Je kunt steeds een donatie doen of lid worden.

Foto’s Bite Back

Eenmalige donatie


Doe een (eenmalige) donatie en steun daarmee het werk van Bite Back. Wil je ons blijvend steunen, kan dat ook door vaste donateur of lid te worden.