Hoe jij onze campagne Stop de Dierindustrie verder kunt helpen

24-10-2022

Steun jij onze campagne Stop de Dierindustrie?

De intensieve veeteelt zorgt voor onnoemelijk veel dierenleed, menselijk leed en ecologische problemen. Bite Back vindt dat er een einde moet komen aan deze allesverwoestende industrie. Jij kan ons helpen actie te ondernemen door onze campagne Stop de Dierindustrie te steunen!

Naast bloed, zweet en tranen kost ons werk ook veel geld én tijd. Ons team zet zich dagelijks in voor de dieren, maar dat kunnen we niet blijven doen zonder jouw hulp. Wij ontvangen namelijk geen subsidies en zijn voor onze werking volledig afhankelijk van donaties en lidgeld.

Bite Back wil zich meer en meer richten naar bedrijven en overheden. Druk zetten op bedrijven zodat ze minder geld investeren in de verwoestende sector die de dierindustrie is. Maar ook onderhandelen met politici en overheden. Zij zijn de beslissingmakers, zij kunnen wetten en regels invoeren waardoor het steeds moeilijker wordt voor de dierindustrie om hun werk verder te zetten.  

Coördinator Sara vertelt waarom deze campagne zo belangrijk is: “Zelf wou ik als klein meisje geen vlees meer eten en op latere leeftijd koos ik ervoor om veganist te worden. Maar ik weet dat dat niet voldoende is. Ook al kiezen meer mensen voor veganisme, de vreselijke dierindustrie blijft bestaan. Deze industrie blijft dieren op harteloze wijze uitbuiten en blijft alles op alles zetten om dierlijke producten te promoten. Wij moeten daarom ook alles op alles zetten om deze industrie tegen te werken. Want dieren zijn levende wezens die intelligent zijn, emoties ervaren maar ook pijn kunnen voelen. Wij kunnen niet anders dan voor hen opkomen.”

We willen o.a. petities opzetten, nieuwe (mega)stallen en slachthuizen tegenhouden, onderzoek uitvoeren en de resultaten hiervan publiceren en communiceren, afspraken maken met politici, alternatieven voor de dierindustrie onderzoeken, … En ondertussen blijven we sensibiliseren en acties organiseren. 

Hopelijk kunnen wij én de dieren rekenen op jouw steun! Lees hier meer over onze crowdfund en doe een donatie. Bedankt!

Weetjes over varkens