Vandaag is het hummusdag. Een dag waar vegans en heel wat hummusliefhebbers blij van worden. Wij namen daarom een kijkje bij onze bevriende vegan blogs en verzamelden de lekkerste hummusrecepten voor jou!
Kikkererwten, sesampasta, olijfolie, citroensap en look zijn meestal de basisingrediënten. Niet alleen lekker, maar ook nog gezond dus. De Arabische lekkernij past perfect bij krokante pitabroodjes, is ideaal om rauwe groenten in te dippen en vormt een heerlijke combinatie met falafel.
Traditionele hummus – EVA vzw
Probeer je het liefst de traditonele hummus? Dan kan dit recept van EVA je misschien bekoren. Geniet van de pure hummussmaak, eventueel tussen een wrap met kraakverse groentjes erbij.
Umami hummus – Vegetus
Martine van Vegetus doet je smaakpapillen een plezier met deze heerlijke umami hummus. Een subtiele rooksmaak en een vage herinnering aan oude kaas, dat bereik je met deze heerlijke spread. Deze hummus kun je zelfs als smeuïge saus bij de pasta serveren!
Oranje hummus – VeganChallenge
Paprikaliefhebbers, opgelet! Deze hummus combineert het beste van kikkererwten met de heerlijk hartige smaak van geroosterde paprika. Je krijgt er niet genoeg van!

Daslookhummus – Plantaardigheidjes
Perfect om aan de slag te gaan met daslook, deze hummus. Daslook heeft een veel zachtere smaak dan knoflook en geeft ook een prachtig groen kleurtje aan de dip. Als je za’atar in huis hebt, schuw niet om deze te gebruiken, het vormt een fantastische combinatie.
Witte bonenhummus – Vegetus
Deze hummus van Vegetus is net wat anders. De witte bonen zorgen voor een heerlijk romige spread en laten de andere smaken goed naar boven komen. Je kunt deze hummus ook prima als basis nemen en er verder mee expermenteren, denk aan olijven, zongedroogde tomaten, peterselie en andere verse kruiden.