Griekse Godinnen drinken gifbeker met bloed. …

11-08-2004

Brussel – Vlak voor de start van de Olympische Spelen in Athene, Griekenland, zullen o.a. 5 Griekse Godinnen van de dierenrechtenorganisatie Bite Back voor de deur van de Griekse Ambassade in Brussel een gifbeker met bloed leegdrinken. Het bloed zal over hun kleding druipen en over foto’s van vergiftigde Griekse zwerfhonden, die ze voor hun borst dragen. De Griekse Godinnen keuren het vergiftigen van de straathonden door de stervelingen ten zeerste af: het bloed staat dan ook symbool voor het bloedvergieten en het lijden dat gepaard gaat met het massaal vergiftigen van duizenden zwerfhonden in de stad Athene.

 

Bite Back,  internationale en ook Griekse dierenbeschermers protesteren hevig tegen het dieronvriendelijke beleid van de Griekse overheid om door te gaan met het vergiftigen van duizenden zwerfdieren. Ondanks toezeggingen van de Griekse overheid om het probleem van de zwerfhondenpopulatie op een humane manier op te lossen, zijn er volop bewijzen en meldingen van het vergiftigen en afvoeren van zwerfdieren. Als de dieren al niet  vergiftigd zijn, worden ze overgebracht naar overvolle verzamelplaatsen waar de zwakkere dieren ten prooi vallen aan kannibalisme en agressie door andere honden.  
Op plaatsen waar pers, toeristen en Olympische sporters bijeen zullen komen, zijn de meeste zwerfdieren al geruimd.

 

Waar: Griekse Ambassade, Karmelietenstraat 10, Brussel
Wanneer: woensdag 11 augustus
Start actie: om 13.00 uur

 

Bite Back startte vorige maand een e-mail en schrijfactie naar de Griekse ambassade met het verzoek het massaal vergiftigen van zwerfdieren onmiddellijk te stoppen en deed tevens een oproep aan Belgische honden om hun persoonlijke protestboodschap te deponeren op de stoep van de Griekse ambassade in Brussel. Meer informatie over deze actie: https://www.biteback.be/org/press_release_detail.php?news_id=196

 

Een videoverslag over het massaal vergiftigen van de zwerfhonden in Athene vindt u op:
http://www.ua4a.org/Greece.mov