Galeria Inno gaat bontvrij

08-05-2007

Na onderzoek stelde dierenrechtenorganisatie Bite Back in 2006 vast dat er in de filialen van de Belgische warenhuizen Galeria INNO echt bont werd verkocht. Wij zochten daarop contact met de directie van Galeria INNO, die ons zopas liet weten de verkoop van bont in alle 15 warenhuizen te stoppen.

Bite Back drong aan op duidelijkheid of het bontvrije beleid ook voor de zogenaamde shop-in-the-shops (1) in de INNO winkels geldt. INNO deed een intern onderzoek, waarbij de verschillende leveranciers en aankopers werden geïnstrueerd over het nieuwe, bontvrije beleid, en de conclusie hiervan was dat zij dit beleid zullen naleven.

Bite Back is verheugd over het nieuwe pelsdiervriendelijke beleid van INNO en feliciteert het bedrijf hiermee. Bij de nieuwe herfst- en wintercollecties 2007 zullen de INNO klanten geen kleding met bont meer in de rekken vinden.

bontvrij.be
Meer over bont op www.bontvrij.be

De afgelopen jaren boekten de internationale grassroots dierenrechtenbeweging (2), waarvan Bite Back deel uitmaakt, vele successen bij het bontvrij krijgen van bekende, internationale kledingbedrijven zoals Gaastra, McGregor, ZARA, Selfridges, Peek & Cloppenburg, C&A, Promod, La Redoute, Street One en Harvey Nicols. 

(1)   Grote, bekende internationale merken/bedrijven die ruimte huren in de 15 INNO warenhuizen.

(2)   Dierenrechtenorganisaties die drijven op vrijwillige niet-betaalde krachten, en die wereldwijd in de winkelstraten gedreven actie voeren bij – internationale – kledingbedrijven die bont verkopen.