Fijne Werelddierendag voor alle dieren!

04-10-2021

Elk jaar op 4 oktober is het Werelddierendag, een dag waarop we extra aandacht besteden aan dieren. Bij Bite Back staan de dieren echter elke dag in het middelpunt. Ze kunnen onze hulp namelijk goed gebruiken.

Zeker de dieren in dierindustrie zijn onze toewijding waard. Wist je dat er elk jaar 900 miljoen dieren geslacht worden in België en Nederland? Dat zijn 900 miljoen levende, voelende, wezens die na een leven vol lijden een gruwelijk lot te wachten staat. Vandaag vragen wij aandacht voor hen.

Spaar de dieren

We kunnen deze dieren een leven vol leed besparen. We kunnen ervoor zorgen dat boerderijdieren niet meer gekweekt worden voor hun vlees, melk of eieren. Dat de dieren geen leven beschoren is in krappe hokken, waar hun kinderen veel te vroeg weggehaald worden en waar ze geen banden kunnen hebben met hun soortgenoten.

Geef veganisme een kans

We kunnen ervoor kiezen om veganisme een kans te geven. Het vlees op ons bord vervangen door een plantaardige burger, kiezen voor een glas havermelk in plaats van melk van de koe en een spiegelei inruilen voor een heerlijke portie tofu scramble. Niet alleen de dieren zullen ons dankbaar zijn. Een evenwichtig vegan voedingspatroon is ook beter voor het milieu én voor onze gezondheid!

Doe je met ons mee en geef je veganisme een kans? Try Vegan en de VeganChallenge helpen je op weg!  

Help jij ons een verschil te maken voor de dieren? Word dan nu lid.

Eenmalige donatie


Doe een (eenmalige) donatie en steun daarmee het werk van Bite Back. Wil je ons blijvend steunen, kan dat ook door vaste donateur of lid te worden.