Actiekalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bite Back op betoging Stop Wet Van Quickenborne

oktober 5 @ 10:00 - 12:00

Bite Back zal op donderdag 5 oktober deelnemen aan de betoging om de Wet Van Quickenborne tegen te houden. We spreken af voor de hoofdingang van station Brussel-Noord (zie afbeelding).

We zitten in de laatste rechte lijn om te vermijden dat de regering de wet‑Van Quickenborne goedkeurt. De coalitie #VerzetIsGeenMisdaad is meer dan ooit gekant tegen het gerechtelijk betogingsverbod dat in dit wetsontwerp is opgenomen. Vergis je niet! Deze wet brengt een essentieel democratisch recht in gevaar: het recht om te protesteren.
WIJ GEVEN NIET OP!
• 10 uur: verzamelen voor het kabinet-Van Quickenborne op de Kruidtuinlaan 50, onder blauwe rookpluimen, gevolgd door een ceremoniële inhuldiging van een publiek toilet!
• Daarna optocht, met rode en groene rookpluimen, langs de hoofdkwartieren Ecolo-Groen en PS-Vooruit. Zij spuien politieke mist, wij reageren met kleurrijke rook! Eén boodschap telt: stem deze wet weg uit het parlement.
• De drie vakbonden, Amnesty International, Greenpeace en de Liga voor de Mensenrechten nemen het woord, voor en tijdens de optocht.
Meer info over deze coalitie vind je op hun website.
Meer info over de betoging vind je hier.

Gegevens

Datum:
oktober 5
Tijd:
10:00 - 12:00
Site:
https://www.facebook.com/events/272376288992832/