Escada kondigt bontvrij beleid aan!

15-07-2010

Zoals eerder aangegeven, heeft Escada aangekondigd te stoppen met de verkoop van bont. De Escada-campagne hecht de nodige waarde aan deze aankondiging aangezien er geen echt bont te vinden is in de huidige herfstcollectie. Om deze reden roepen we op om voorlopig geen actie meer te voeren voor de Escada winkels. Het Escada management zal zo snel mogelijk gecontacteerd worden om duidelijkheid te scheppen over de inwilliging van al onze eisen, met andere woorden of Escada voor altijd stopt met de verkoop van bont. Indien niet, zal onze campagne verdergezet worden totdat er gekozen wordt voor een volledig bontvrij beleid. Meer informatie volgt.

Dit heuglijke nieuws kregen we onlangs binnen. Bite Back is actief lid van de Escada-campagne en heeft vele acties bij Escada winkels in België en Nederland gevoerd.
Door deze acties, de schrijfacties waar velen van jullie aan hebben meegedaan en intensief lobbywerk en overleg met Escada België ging Escada België in februari 2009 bontvrij!

Daarbij werd gemeld dat ook Escada Luxemburg bontvrij zou gaan aangezien de Belgische Escada inkopers ook Escada Luxemburg onder hun hoede hadden. En ook Escada Luxemburg ging even later bontvrij.
Met de woordvoerder van Escada Nederland hadden we ook contact en die liet ons weten eveneens iets te voelen voor een bontvrij beleid totdat de Nederlandse inkoopdienst overgeheveld werd naar Escada Duitsland, die daar een stokje voor stak.

Bite Back hoopt van harte dat de pelsdieren nooit meer zullen worden misbruikt voor de kleding van Escada. We houden de collecties van Escada scherp in de gaten en blijven waakzaam.

Door internationale samenwerking, onze leden en sympathisanten, en volharding van grassroots dierenrechtenactivisten krijgen we bedrijven als Escada bontvrij. Dank jullie wel voor de medewerking, steun en actieve bijdrage!