Empty the tanks Brugge

25-05-2014

Brugge, 24 mei 2014 – In het kader van de wereldwijde campagne Empty The Tanks voor de sluiting van alle dolfinaria, die gelijktijdig op 50 locaties plaats vond, voerde Bite Back een performance uit op de Grote Markt in Brugge waarna de actie werd verdergezet aan de ingang van het dolfinarium Boudewijn Seapark.

Op de Grote Markt stonden 50 vrijwilligers met actieborden, waarop een duidelijke boodschap tegen zeezoogdieren in gevangenschap stond, in een grote kring. Deze kring beeldde de dolfijnengevangenis uit. In deze cirkel draaiden de dolfijnen Beachie, Puck, Roxanne, Indy, Yotta, Kite en Linda, beter bekend als de Brugse 7, uit verveling rondjes.

Daarnaast werden er ook 21 kruisjes geplaatst in een heus dolfijnenkerkhof, é én kruis voor iedere dolfijn die tot nog toe stierf in het dolfinarium, als slachtoffer van de amusementsindustrie.

Na de performance trokken de activisten in een optocht door het centrum van Brugge naar het dolfinarium Boudewijn Seapark, waar ze eindigden met een protest voor de ingang.

Empty the tanks Brugge

Empty the tanks Brugge

Empty the tanks Brugge