Empty The Tanks 2015

06-06-2015

Brugge, 6 juni – In het kader van de wereldwijde campagne Empty The Tanks 2015 voor de sluiting van alle dolfinaria, die gelijktijdig op 65 locaties in 20 landen plaats vond, voerde Bite Back op zaterdag 6 juni een performance uit op ‘t Zand in Brugge, na actie te hebben gevoerd aan de ingang van het dolfinarium Boudewijn Seapark. Na geïnformeerd te zijn door onze vrijwilligers, kozen enkele bezoekers rechtsomkeer te maken en het dolfinarium niet te bezoeken.

Op ’t Zand stonden een 50-tal vrijwilligers met actieborden met een duidelijke boodschap tegen zeezoogdieren in gevangenschap in een grote kring. Deze kring beeldde de dolfijnengevangenis van Boudewijn Seapark uit. Deel van de cirkel waren ook 21 kruisjes, é én kruis voor iedere dolfijn die tot nog toe stierf in het dolfinarium, als slachtoffer van de amusementsindustrie.

In de cirkel zaten dolfijnen Beachie, Puck, Roxanne, Indy, Yotta, Kite en Linda, beter bekend als de Brugse 7, symbolisch gevangen. Het protest tegen het houden van zeezoogdieren zoals dolfijnen en orka’s in dolfinaria neemt wereldwijd toe. Door de spraakmakende documentaire Blackfish, die zich kritisch vragen stelt over het houden van orka’s in gevangenschap door grote bedrijven zoals SeaWorld, kelderde bijvoorbeeld de aandelen van dit bedrijf en blijft de druk toenemen om dolfinaria wereldwijd te sluiten.
Een internationaal protest zoals Empty The Tanks toont dat dierenvrienden wereldwijd het niet langer pikken dat intelligente en sociale dieren zoals dolfijnen hun leven lang in gevangenschap moeten slijten voor ons amusement.

Woordvoerder Benjamin Loison: ‘Initiatieven zoals Empty The Tanks 2015 tonen dat de tijd rijp is voor de afschaffing van dolfinaria wereldwijd. Deze instellingen zijn niet meer dan circussen met waterdieren. Het is duidelijk dat wij hier in België de sluiting van het Boudewijn Seapark willen, en niet een aangepaste grotere versie. We zullen blijven actie voeren tot de bassins leeg zijn en het dolfinarium dicht!’.

Meer info over onze campagne en een petitie voor de sluiting van het dolfinarium zijn te vinden op www.voorvermaakzonderdieren.org

Empty the tanks 2015

Empty the tanks 2015

Empty the tanks 2015