Elfde actie 2018 voor de sluiting van het dolfinarium Brugge

27-11-2018

Afgelopen zondag ging onze voorlaatste actie voor de sluiting van het dolfinarium in Brugge door. Het was ijskoud en mistig maar we konden toch rekenen op een twintigtal activisten, welke met banners en borden voorbijgangers en bezoekers informeren.

Onze outreachers gaven flyers met informatie over het dolfinarium aan de bezoekers. Niet veel mensen kwamen naar de dolfijnenshow kijken, slechts zo’n 20 personen gaven aan voor de show te komen. De aanwezigen kwamen vooral voor de schaatspiste en/of binnenspeeltuin.

Wist je dat dolfijnen zeer intelligente en sociale dieren zijn? In het wild zijn ze deel van hechte groepen, van een familie. Ze hebben vaak interactie met honderden dieren. Zulk sociaal gedrag is belangrijk, zo vinden ze bescherming, liefde en genegenheid. Dolfijnen hebben ook een zelfbewustzijn, vergelijkbaar met dat van een kind.

Elke maand informeren we de bezoekers en vragen we voor de sluiting van het dolfinarium.

Op zondag 30 december gaat onze laatste actie van het jaar door aan het dolfinarium. Kom jij ook op voor deze zeezoogdieren? Laat het weten op ons facebookevent!

Wil je graag meer info over Vermaak Zonder Dieren? Lees hier meer over dit project.